Test Your Computer Knowledge and English Language Skills


1. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?
a) Ctrl + Shift + D
b) Alt + C
c) Ctrl + C
d) Ctrl + Shift + C
e) Alt+Ctrl+C

2. During software development which factor is most crucial?
a) People
b) Process
c) Product
d) Project
e) Purpose

3. What kind of architecture does mobile computing deploy?
a) Two layered
b) Five layered
c) Four layered
d) Three layered
e) Six layered

4. SDLC stands for?
a) Software Design Life Cycle
b) Software Development Life Cycle
c) System Design Life Cycle
d) System Development Life Cycle
e) None of these

5. Which class is used to control the data being used by application?
a) Document class
b) View class
c) Frame class
d) Application class
e) Software class

6. Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?
a) CTS
b) RTS
c) VDR
d) DSR
e) DLR

Directions (7-13): Replace the phrase in bold to make it grammatically correct: 
7. Raghu has not and can never be in the good books of his employer because he lacks sincerity.
a) has not and cannot be
b) has not and can never been
c) has not been and can never be
d) has not been can never been
e) No improvement

8. The logic of the Berlin Wall already had been undermined, but when the news came through that the wall itself had been opened I jumped into a car.
a) had been undermined already
b) had been already been undetermined
c) had been already undermined
d) had already been undetermined
e) No improvement

9. Other countries have wiped out this practice ten years ago.
a) wiped out
b) wipes out
c) did wipe
d) has wiped
e) No improvement

10. While we would like that all Indian children to go to school, we need to think why they do not.
a) that all the Indian children
b) if all the children of India
c) all Indian children
d) Indian all children
e) No improvement

11. If stood alone in defense of truth, and the whole world is banded against me and against truth. I would fight them all.
a) will be banded
b) were banded
c) banded
d) will band
e) No improvement


Answers:
  1. E
  2. A
  3. D
  4. B
  5. A
  6. C
  7. C
  8. D
  9. A
  10. C
  11. B

Grab Daily Updates by Subscribing here. Enter your email address

Please check your INBOX for Confirmatin Link

2 comments:

  1. how to solve no+some statements

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, See the rules here
      http://www.dreamjobadda.com/2014/10/syllogisms-tricks-examples-explanation.html

      Delete