Marketing Awareness for Banking Exams Practice Set

1. According to the “Marketing and Sales Standards Setting Body” (MSSSB), which of the following is not a Marketing function?
a) Promote marketing intelligence.
b) Develop sales tactics.
c) Work with other business functions and third parties.
d) Develop the customer proposition.
e) None of these.

2. Which of the following is not part of the external marketing environment?
a) Product.
b) Legal.
c) Political d) Socio – Cultural.
e) None of these.

3. Marketing Managers cannot control ____________ but they can at times influence it.
a) How products are priced.
b) The external environment.
c) Where advertising is placed.
d) how products or services are delivered.
e) None of these.

4. The level of commitment that consumers feel towards a given brand is called?
a) Brand utility.
b) Brand name.
c) Brand equity.
d) Brand loyalty.
e) None of these.

5. Which of the following is not part of the consumer proposition acquisition process?
a) Motive development.
b) Proposition evaluation.
c) Perception.
d) Information gathering.
e) None of these

6. Which technique is used to collect datathat has been previously collected for a purpose other than the current research situation?
a) Secondary research.
b) Primary research.
c) Secondary research and desk research.
d) Desk research.
e) None of these.

7. What is the term used to describe the degree to which the data elicited in a study is replicated in a
repeat study?
a) Reliability.
b) Pre-code.
c) Replicable.
d) Convenience.
e) None of these.

8. The __________ Process commences at corporate level. Here the organization sets out its overall
mission, purpose and values.
a) Researching.
b) Strategic planning.
c) Controlling.
d) Managing.
e) All the above.

9. A statement about what an organization wants to become, which sets out an organisation’s future, is referred to as:
a) Mission.
b) Values.
c) Vision.
d) Organisational goals.
e) All the above.

10. Which of the following are the three broad groups of consumer segmentation criteria?
a) Behavioral, Psychological and profile criteria.
b) Behavioral, gender, and industry type variables.
c) Psychographic, sociological, and price variables.
d) Organisational size, demographic and behavioral variables.
e) All the above.

11. A commonly used basis for segmenting consumer Markets is:
a) Product type.
b) Demographics.
c) Price.
d) Organisational size.
e) Product.

12. Good marketing strategy envisages good and proper ________
a) Product distribution.
b) Networking of Branches.
c) Placement of counter staff.
d) Relationship management.
e) High pricing.

13. Aggressive marketing is necessitated due to?
a) Increased production.
b) Globalization.
c) Increased job opportunities.
d) Increased staff.
e) Increased Production.

14. Which of the following is not a ‘post testing’ technique of advertisement?
a) Focus group.
b) Attitude test.
c) Enquiry test.
d) Sales test.
e) None of these.

15. Modern method of marketing required _________
a) Publicity on the net.
b) Advertisement on the net.
c) Telemarketing.
d) Soliciting business through e-mails.
e) All the above.

Answers:
1. B
2. A
3. B
4. D
5. C
6. A
7. A
8. B
9. C
10. A
11. B
12. D
13. A
14. C
15. E

Grab Daily Updates by Subscribing here. Enter your email address

Please check your INBOX for Confirmatin Link

No comments:

Post a Comment